Feng Shui

1. ACHTERGRONDEN

De laatste jaren is er steeds meer belangstelling voor en onderzoek naar de effecten van de woon- en werkomgeving op de individuele gezondheid. Wetenschappers, psychologen en geneeskundige onderzoekers gaan de gevolgen na van het milieu op de fysieke en mentale gezondheid.

Hoogspanningskabels, aardstraling, bouwmaterialen....zowel als invloeden van binnenhuisinrichting ( kleuren en vormen ) worden nauwkeurig bestudeerd in hun effect op het menselijke gedrag en welvoelen.

De integratie van de buitenwereld en het innerlijke van de mens is ook steeds het onderwerp geweest van hoogstaande filosofieën. Ze herinneren ons aan het feit dat de mens, in geest en lichaam, verbonden is met de aarde en haar elementen en gaan op zoek naar richtlijnen om onze omgeving, als reflectie van onszelf, zo harmonisch en spiritueel mogelijk in te richten. Men houdt daarbij rekening met de persoonlijke eigenheid, maar ook met universele principes die voor iedereen dezelfde zijn.

 

Feng Shui is een dergelijke filosofie. Ze is gesteund op de toepassing van eeuwenoude oosterse kennis, met wortels in het tibetaanse boedhisme, aangevuld met modern wetenschappelijk onderzoek. Feng Shui gaat over energie en haar relatie tot mensen, zowel binnen als buiten het lichaam, zowel fysiek, emotioneel, psychologisch als spiritueel.